Stichting NYMMT, 3039JL Rotterdam
+31646852521
info@nymmt.com

OVER NYMMT

NYMMT 2019

Stichting NYMMT (“New York Morelia Marathon Team”) is opgericht in 2006 door twaalf Rotterdamse (en Amsterdamse) studenten. Door fundraising en het lopen van de New York Marathon wisten zij €15.000 op te halen voor het SOS-Kinderdorp Morelia in Mexico. Sinds de oprichting in 2006 heeft zich elk jaar een team studenten ingezet voor NYMMT.

Dit jaar bestaat ons team uit 13 Rotterdamse studenten. Het team van dit jaar zal er alles aan doen om het succes van voorgaande jaren voort te zetten. Het opgehaalde bedrag zal ten goede komen aan stichting Jalihal, dat kansarme boeren in India helpt door onder andere 1 miljoen bomen te planten. De oogst van de bomen kan worden gebruikt voor eigen consumptie, als voedsel voor de dieren, en voor de verkoop. Een bijkomend effect van de bomen is dat het de erosie van het land tegengaat.

Met dit project helpen we 110 families in deze kansarme regio. Maar de impact is nog veel groter. Eén miljoen nieuwe bomen is een grote vooruitgang voor de natuur in dit gebied in India. We dragen bij aan het tegengaan van klimaatverandering én we helpen arme boeren aan een beter bestaan.

Meer weten over stichting Jalihal? Klik op het volgende kopje “Stichting Jalihal” of kijk voor uitgebreidere informatie eens op http://www.jalihal.nl

Samenwerking stichting Wilde Ganzen.

Net als enkele voorgaande jaren, is er dit jaar gekozen om samen te werken met stichting Wilde Ganzen. Aldus Stichting Wilde Ganzen: Wij geloven dat kleinschalige, concrete projecten het verschil maken in de levens van mensen in armoede. Daarom steunt Wilde Ganzen duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking. Dát is onze manier van armoedebestrijding.

De reden dat NYMMT samenwerkt met Stichting Wilde Ganzen is dat wij hiermee 100% zeker weten dat elke gedoneerde cent terechtkomt bij stichting Jalihal. Naast deze garantie, doneert Wilde Ganzen 50 euro cent extra per euro die wij, NYMMT 2019, ophalen.

Uiteraard is het project ook terug te vinden op de website van Stichting Wilde Ganzen Zelf. https://www.wildeganzen.nl/projecten/project-een-miljoen-bomen-voor-india